avenfordAz Avenford egy Londonban alakult dallamos power metal csapat két magyar, egy angol és egy bolgár taggal. Mortal Price című kiváló bemutatkozó lemezük 2014-ben jelent meg a Hammer Records kiadásában, és a HammerWorld Magazin terjesztésével szép számú hazai hallgatóhoz jutott el.

Az Avenford második lemeze nemrég készült el, jelenleg kiadót keres hozzá a csapat, hogy kézzelfogható formában is a nagyközönség elé kerülhessen a késztermék.

Az új anyag a “New Beginning” címet kapta, és a dalokban olyan neves zenész kollégákat láthattak vendégül, mint Roland Grapow (ex-Helloween, Masterplan), Maróthy Zoltán (ex-Ossian, Fahrenheit, KISS Forever Band), Bodor Máté (ex-Wisdom, Alestorm, Leander Kills), Kiss Zoltán (EGO Project, Age of Nemesis, stb), Apollo Papathanasio (ex-Firewind, Spiritual Beggars) vagy és Piotr Sikora (Exlibris). A “New Beginning” Grapow stúdiójában készült, alább egy helyszíni tudósítás Rolanddal és Gamsz Árpival, a csapat énekes-gitárosával.

Ami a zenei hatásokat illeti, olyasmit kell elképzelni, mintha Yngwie Malmsteent összekevernénk a Masterplannel, majd adnánk hozza egy csipetnyi Iron Maident és ezt megfűszerezzük egy kis Jorn Lande-val. Hogy halld, mégis miről beszélek, itt egy régi dal. Szeptember 1-jén Szegeden az Ifjúsági Házban lesz egy lemezbemutató koncertünk, ahol értelemszerűen már az új lemezről is nyomatni fogunk jó pár dalt. – mondta Árpi a nótákkal kapcsolatban.

Az új albumot mi is nagyon várjuk, amíg megérkezik, addig ajánljuk az alábbi dalt és az Avenford YouTube csatornáján meghallgatható összes többit. A szegedi buli részleteiről a koncert eseményoldalán tudhatsz meg többet.

fb.com/avenford | avenfordmusic.com

Kategória: Hírek

Minden kérdésre van válasz! Akkor is, ha nem kérdés.


*