SepulturaÁtesett már egy pár tagcserén 1984-es alakulása óta a brazil csapat, energiájuk azonban egy cseppet sem apadt az évek során. Erről már hazánkban is tanúbizonyságot adtak nem egyszer, s így, túl a 30-on egy észak-amerikai turné után ismét Európa felé veszik az irányt. A körút július 21-én ér Budapestre, a Barba Negra Track-be.

Roots, Bloody Roots!” – ezt a rövidke sort minden jóra való rocker kívülről fújja, pedig már lassan 20 éve, hogy Max Cavalera megénekelte. Bár ő már távozott a zenekarból, ez a három szó kétségtelenül a Sepultura örök védjegyévé vált, mint megannyi „sláger” az elmúlt 30 évből. A banda elsőként vált világszerte ismertté egy harmadik világbeli országból, Brazíliából. A klasszikus groove, thrash elemeket különleges törzsi hangzással vegyítve új stílust – tribal metal – teremtettek, s annak a mai napig meghatározó bandájává váltak.

A 30 éves szülinapot pedig hogyan máshogyan, mint egy turnéval méltó megünnepelni. A hazai közönségnek külön öröm, hogy Budapesten is részesei lehetnek a különleges, visszaemlékező bulinak, ahol ritkán, vagy soha nem játszott, illetve meglepetés dalok is felcsendülnek majd.

Ahogy az oroszok, az amerikaiak és a kanadaiak már megtapasztalhatták ezek a 30 éves jubileumi koncertek igazán különlegesek. Olyan dalokat is játszunk, amelyek általában nem kerülnek be a programba. Az igazán komoly európai rajongóknak is nagyon be fognak jönni ezek a bulik, ebben biztosak vagyunk! Már várjuk, hogy újra találkozhassunk!

A rajongóknak hálául pedig egy új dal is született: “Írtunk egy új dalt, amellyel a rajongóink iránti tiszteletünket, szeretetünket akarjuk kifejezni, egyben megköszönni azt a hihetetlen támogatást, amit a 30 év során kaptunk. Egyetlen zenekarnak sincsenek jobb rajongói! Miattatok tesszük ma is azt, amit teszünk. Mindannyian egy nagy család vagyunk, beleértve azokat, akik szeretnek és akik gyűlölnek. Köszönet nektek!

A Sepultura előtt két kiváló hazai banda melegíti majd be a bulit. Előbb a Magor, a magyarul éneklő, heavy metal és hardcore/metalcore elemeket ötvöző, nemrégiben nagylemezzel – Testamentum – jelentkező jászberényi metal brigád lép színpadra. A 2007 decembere óta létező csapat az évek során látható volt a Tankcsapda, a Neck Sprain vagy a Blind Myself vendégeként, de a MetalFesten, illetve a Hegyalja fesztiválon is. Őket követi a fehérvári Cadaveres, amely talán kevésbé igényel bemutatást, hiszen már hosszú évek óta a porondon vannak, s bár utóbbi lemezeik dallamosabb, fogósabb groove metal irányt vettek, korai korszakukra tagadhatatlanul hatással volt a Sepultura vonal. Mondhatni kötelező helyük van a bulin!

magor cadaveres

Érdemes időben érkezni, mert a belépő mellé mindenki egy ajándék Magor vagy Cadaveres CD-t kap ajándékba!

Menetrend:

Kapunyitás: 18.00

Magor: 18.10 – 18.50

Cadaveres: 19:10 – 19:50

Sepultura: 20:20 – 22:00


a Hammer Concerts bemutatja: Sepultura 30 éves jubileumi nagykoncert
2015. július 21. kedd 18 óra
Budapest, Barba Negra Track
Belépő: elővétel május 31-ig 3999 Ft, június 1-től és a helyszínen 4999 Ft.
Jegyek kaphatók: Hammer Zenebarlang, Headbanger, CD Pince, a metalshop.hu oldalon, a Barba Negra Track pénztárában és online felületén, valamint a Ticketportal hálózatában.

Kapcsolódó weboldalak:

http://www.sepultura.com/

https://www.facebook.com/sepultura

https://www.facebook.com/CADAVERESBAND

https://www.facebook.com/magorzenekar


https://www.facebook.com/hammerconcerts


Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/733047906792717/

Kategória: Hírek

Minden kérdésre van válasz! Akkor is, ha nem kérdés.


*